Vorige | Volgende

Weverssingel 10 Amersfoort

Bewaar object
Dit bedrijfsobject is verhuurd

Omschrijving

PRACHTIGE WINKELRUIMTE IN HET CENTRUM VAN AMERSFOORT

• Mogelijkheid tot realiseren extra daglicht toetreding aan achter- en rechterzijde gebouw;
• Ruime parkeermogelijkheden achter en onder het gebouw;
• Een frontbreedte van ruim 13 meter;
• Zowel aan voor- als achterzijde mogelijkheid voor laden en lossen;
• Prachtige ligging met zicht op de gracht en direct tegen de historische binnenstad van Amersfoort.

AFMETINGEN
Oppervlakten: 576 m² op de begane grond, waarvan 534 m² verkoopoppervlakte.*
(*Het object is conform NEN2580 gemeten.)
Frontbreedte: 13 m
Vrije hoogte: ca. 3,5m

OMSCHRIJVING
Dit winkel-/horecapand en/of showroom ligt aan de Weverssingel tegen de 2e gracht van de historische binnenstad van Amersfoort, nabij congrescentrum en theater De Flint, de monumentale Kamperbinnenpoort, het kernwinkelgebied en diverse musea. Deze ruimte heeft een oppervlakte van circa 576 m² en de kelder, die in directe verbinding staat met de ruimte, biedt extra mogelijkheden voor opslag of parkeren of andere zaken.
De ruimte wordt opgeleverd in huidige staat en is onder andere voorzien van een pantry met losse apparatuur, kantoor, toilet, verwarming middels heaters aangesloten op een cv-ketel en verlichting. De ruimte was in gebruik bij een stoffenwinkel.

LOCATIE
Dit royale pand met de hierbij aangeboden winkelruimte op de begane grond met onderliggende (parkeer)kelder en achter terrein ligt op een zeer centrale en bijzondere locatie in de oude binnenstad van Amersfoort
Aan de voorzijde onderneem je aan een zeer sfeervolle straat met één van Amersfoorts' oudste grachten midden in onze historische binnenstad, tegenover vestingwal "Muurhuizen". Aan de achterzijde een terrein geschikt om te parkeren en voor eventueel laden en lossen.
De binnenstad van Amersfoort met alle voorzieningen zoals winkels, restaurants, musea en de markt is op loopafstand. Hiervandaan loop je zo het kernwinkelgebied van Amersfoort in. De straat zelf geeft een gemengd beeld met horeca, kappers, detailhandel en woningen.
In de directe omgeving zijn 2 grote parkeergarages gevestigd, de Beestenmarkt en Flintplein met in totaal 700 plaatsen. Op korte afstand is een bewaakte fietsenstalling. Het centraal station van Amersfoort ligt op minder dan 2 km afstand. En op nog geen 250 m afstand, bevindt zich een bushalte. Binnen 10 minuten ben je met de auto op de A1.
De Kamp biedt een mix van lokale ondernemers en landelijke filiaalbedrijven zoals City Spar, Runnersworld, Scapino, Jack’s Casino, Bever Zwerfsport e.d.

De Weverssingel ligt tegenover de Muurhuizen in het centrum van Amersfoort. Volgens tellingen in 2016 komen er gemiddeld per dag 38.000 bezoekers in de gezellige historische binnenstad van Amersfoort.

BEREIKBAARHEID
• Auto
De achterzijde van de locatie is met de auto goed bereikbaar via de Teut en/of de Conninckstraat. Vanaf de locatie ben je binnen 10 minuten op de A28 en A1.

• Parkeren
De winkel heeft aan de achterzijde een buitenterrein met 2 - 4 parkeerplaatsen. Het terrein is afsluitbaar met een hek. Dit buitenterrein biedt ook toegang tot de (parkeer)kelder met ruimte voor 12 parkeerplaatsen.
In de directe omgeving zijn 2 grote parkeergarages gevestigd, de Beestenmarkt en Flintplein met in totaal 700 plaatsen. Parkeren aan de voorzijde van het pand is voorbehouden aan vergunninghouders.

• Openbaar vervoer
In 15 minuten loop je vanaf het CS Amersfoort naar deze winkelruimte, het centraal station van ligt op minder dan 2 km afstand. En op nog geen 250 m afstand, bevindt zich een bushalte. Voorts liggen aan de Stadsring diverse bushaltes met verbindingen naar diverse wijken van Amersfoort en het Centraal Station. Op korte afstand, aan het begin van de Langestraat is een bewaakte fietsenstalling.

HISTORIE
Het pand is begin zeventiger jaren van de vorige eeuw gebouwd door Installatiebedrijf van Loon. Installatiebedrijf Van Loon, inclusief een witgoed detailhandel, werd in eerste instantie vanuit het pand geëxploiteerd. Na een scheiding van het installatiebedrijf en de witgoed detailhandel en verhuisde het installatiebedrijf naar een industrieterrein in Amersfoort. De witgoed zaak bleef gevestigd aan de Weverssingel 10, sloot zich aan bij de bekende formule Expert en bleef hier gevestigd tot medio 2017. Op een deel van de verdiepingen vestigde zich na het vertrek van het installatiebedrijf een huiswerkinstituut en het overige deel werd in gebruik genomen om te wonen.
Op de begane grond vestigde zich in 2017 Jan Sikkes Stoffen en Gordijnen. Jan Sikkes gebruikte vrijwel de gehele begane grond als verkoopruimte en had in de kelder een klein werkatelier voor het snijden van schuim en stoffen. Medio februari hield dit bedrijf op te bestaan.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Hoofdbestemming
winkelruimte
Functies
horeca, kantoorruimte, winkelruimte
Aanvaarding
In overleg

Details

Perceel
957 m²
Voorzieningen
inbouwarmaturen, liften, pantry, pantry keuken, sanitair, toilet, verwarming
Ligging
winkelgebied stadscentrum
Bereikbaarheid
bushalte op 500 m tot 1000 m, NS station op 2000 m tot 3000 m
Waardering binnen
goed
Waardering buiten
goed
Bouwjaar
1972
Bouwperiode
vanaf 1971 t/m 1980
In aanbouw
nee

Financieel

Servicekosten
50
Conditie servicekosten
per maand
BTW servicekosten
ja

Winkelruimte

Winkelruimte oppervlakte
576 m²
Winkelruimte verkoop vloeroppervlakte
534 m²
Winkelruimte units vanaf
576

Kantoorruimte

Kantoorruimte oppervlakte
576 m²
Kantoorruimte verzamelgebouwen
pantry keuken, sanitair

Horeca

Horeca oppervlakte
535 m²
Horeca verkoop vloeroppervlakte
535 m²
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Weverssingel 10 Amersfoort

naar Weverssingel 10 Amersfoort
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

De HITH methode

Elke vastgoedwens is uniek en daarom combineren wij tal van jaren ervaring steeds met een frisse blik en een grondige analyse. Wij zorgen ervoor dat u het gehele traject met een gerust gemoed kunt doorlopen, wetende dat u steeds de optimale oplossing voor uw situatie aangereikt krijgt.

Dat verloopt zo:

01 | Een goed gesprek

Kom koffie drinken! Want een goed gesprek is het halve werk. In een kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we uw persoonlijke situatie, wensen en eisen. Daarna stellen we samen een concreet plan van aanpak op. Wij weten als geen ander hoe snel de vastgoedmarkt verandert. Laat geen kans schieten en klik hier om een (persoonlijke of video call) afspraak te maken bij een van onze adviseurs.

02 | Meteen duidelijkheid

Voor elke vastgoedvraag hebben wij een passende, gestructureerde aanpak in combinatie met een nauwgezette planning. Bij ons geen ingewikkelde prijsconstructies of verrassingen achteraf. Het kostenplaatje presenteren we u nog voor we van start gaan. Zo weet u meteen wat te verwachten. Duidelijkheid en eerlijkheid. Daar houden we van.

03 | Gefeliciteerd!

Gelukt! Wij vonden voor u het ideale pand of de juiste huurder/koper. Na een succesvolle onderhandeling is het tijd om te tekenen. Wij zorgen ervoor dat ook dit feestelijke moment goed verloopt. Handtekening gezet? Tijd om te proosten!

Funda in Business
NVM
VastgoedCert
NRVT
Erkend leerbedrijf