Vorige | Volgende

Utrechtsestraat 51 Amersfoort

Bewaar object
Dit bedrijfsobject is verhuurd

Omschrijving

OBJECT
Op deze mooie locatie in hartje Amersfoort is dit winkelpand aan de Utrechtsestraat voor huur beschikbaar. De Utrechtsestraat ligt in het verlengde van de Langestraat en nabij het Sint Jorisplein en de Varkensmarkt. De Utrechtsestraat is tezamen met Langestraat de voornaamste winkelstraat van Amersfoort. Voor winkelend publiek is de winkel goed bereikbaar vanaf zowel de Stadsring als de Varkensmarkt/Langestraat en het St. Jorisplein. De Utrechtsestraat is al sinds jaar en dag het kernwinkelgebied in het historische centrum en heeft onder andere door landelijke retailers als schoenenwinkel Omada, Mc Donalds, Costes Fashion, Søstrene Grene, Hema, Bakkerij Bart, Nelson Schoenen, etc. dan ook veel aantrekkingskracht.

INDELING
Dit winkelpand bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond biedt de entree, met een frontbreedte van 5m, ruime etalagemogelijkheden toegang tot een winkelruimte van ca 90 m². Een trapgang leidt naar een kelder (ca. 2.50m1 hoog) met diverse ruimten zoals o.a. toilet en kitchenette (totale opp. Kelder ca. 105 m²).

LOCATIE
Direct gelegen aan de Utrechtsestraat, het begin van het kernwinkelgebied en naar het bruisende, gezellige centrum van Amersfoort met een uitgebreid winkelnetwerk, terrassen en restaurants. Werkelijk alle voorzieningen, waaronder NS-station en het winkelhart in de historische binnenstad, bevinden zich op steenworp afstand van deze locatie. Parkeergarage St. Jorisplein en diverse andere parkeergelegenheden vlakbij gelegen.

VERZORGINGSGEBIED
Amersfoort Centrum vervult een regionale centrumfunctie en kent dan een groot verzorgingsgebied. Bezoekers van de Amersfoortse binnenstad komen naast Amersfoort uit regiogemeenten als Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg. Daarnaast zorgt de historische binnenstad voor een jaarlijks toenemende stroom toeristen.

BEREIKBAARHEID
De locatie is zowel met eigen als openbaar vervoer goed bereikbaar.

• Auto
Door het goed opgezette wegenstelsel in Amersfoort zijn zowel de rijksweg A1 als de rijksweg A28 met de auto eenvoudig te bereiken. Het pand is op slechts enkele autominuten afstand gelegen van de autosnelwegen A1 (Amsterdam – Enschede) en de A28 (Utrecht – Zwolle). Door de goede aansluiting op het verkeersknooppunt “Hoevelaken” zijn er uitstekende verbindingsmogelijkheden met alle delen van het land.

• Parkeren
In de directe nabijheid zijn diverse en voldoende parkeergarages en andere parkeergelegenheden aanwezig. De dichtst bij zijnde parkeermogelijkheden zijn Q-Park St. Jorisplein en parkeergarage Centrum Mondriaan. Voor beide garage zijn diverse abonnementsmogelijkheden zodat gebruikers van de kantoorruimte zich geen zorgen hoeven te maken over het parkeren van hun auto.

• Openbaar vervoer
Per openbaar vervoer zijn er eveneens uitstekende verbindingen van en naar de kantoorruimte aan de Stadsring 140A. Het NS-station “Amersfoort Centraal”, waarbij zich tevens het busstation bevindt, is lopend (ruim 10 minuten) te bereiken. Per trein en bus zijn goede plaatselijke-, regionale- en landelijke verbindingen met het openbaar vervoer beschikbaar. Voorts zijn er bushaltes direct tegenover het pand.

HISTORIE
De winkelruimte is gelegen in het gebouw waar vanaf 1963 tot 1984 het befaamde Restaurant Kobus aan de Poort was gevestigd. Het gebouw werd gebouwd door het voormalige bouwbedrijf Van Hoogevest in de periode 1959-1963. Voor die periode was het Amersfoorts politiebureau op de plek gevestigd.
Na het vertrek van Kobus aan de Poort werd de begane grond aan de Utrechtsestraat zijde uitgebouwd. Op de begane grond ontstond hierdoor ruimte om winkels te vestigen. De verdiepingen werden getransformeerd naar kantoorruimte. En sinds die transformatie biedt het gebouw winkelruimte op de begane grond en kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping. Het gebouw is inmiddels wel zalm oranje geverfd.
Vanaf 2014 was de huurder van de Utrechtsestraat 51, Leapp, een winkel in refurbished apple producten. Sinds hun vertrek is de winkel beschikbaar voor verhuur.

AFMETINGEN
• Oppervlakte in totaal 195m2, als volgt verdeeld:
o Winkelruimte: 90m2
o Kelder: 105m2.
• Vrije hoogte ca. 260 cm
• Frontbreedte ca. 500 cm

BESTEMMING
De aangeboden ruimte op de eerste verdieping heeft een bestemming die wordt omschreven als 'Centrum - 1'. De betekent dat de ruimte kan worden gehuurd voor gebruik met hierna genoemde doeleinden:
• detailhandel en/of detailhandel met horeca van categorie 3
• publieksgerichte dienstverlening
• maatschappelijke voorzieningen met horeca van categorie 3
• bedrijven, die in de bij deze regels behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten functiemenging zijn aangeduid als categorie A en B
• culturele voorzieningen, m.u.v. theaters, bioscopen, schouwburgen, concert- en congresgebouwen en andere daarmee vergelijkbare instellingen, met horeca van categorie 3
• wonen
• horeca van categorie 1

HUURVOORWAARDEN
HUURPRIJS
Voor het geheel geldt een huurprijs van € 37.500,- per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

OMZETBELASTING
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal gekeken worden naar een oplossing.

OPLEVERINGSNIVEAU
Het gehuurde wordt in de huidige staat opgeleverd.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
€ 2,50 per m2 per jaar exclusief btw.

Deze servicekosten omvatten onder andere de volgende leveringen en diensten:
• Schoonhouden dak;
• Bijdrage elektra algemene ruimte
• Administratiekosten ad. 5% over de vergoeding van leveringen en diensten.

Huurder sluit voor eigen rekening en risico contracten af voor gas, water, elektra, telefonie en data.

HUURPRIJS INDEXERING
Jaarlijks, voor het eerst 1 (één) jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens het Consumentenprijsindexcijfer (CPI), reeks voor alle huishoudens (2006 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURINGANGSDATUM
In overleg, per direct is mogelijk.

HUURTERMIJN
De huurtermijn bedraagt 5 jaar, verlengbaar tot en met 31-05-2026. Eventueel is een kortere
huurtermijn bespreekbaar.

HUUROVEREENKOMST
Indien partijen tot overeenstemming komen, zullen de huurvoorwaarden worden vervat in een huurovereenkomst, model Winkelruimte, die door de Raad voor Onroerende Zaken in september 2012 is vastgesteld en zoals deze wordt gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt verlangd een bankgarantie, model ROZ, of waarborgsom ter grootte van drie maanden huurpenningen en servicekosten, te vermeerderen met omzetbelasting.

HUURBETALING
De huur te vermeerderen met servicekosten en omzetbelasting dient per maand vooruit te worden voldaan.

GUNNING
De verhuurder/eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Hoofdbestemming
winkelruimte
Functies
winkelruimte
Aanvaarding
In overleg

Details

Perceel
647 m²
Ligging
winkelgebied stadscentrum
Waardering binnen
goed tot uitstekend
Waardering buiten
goed
Bouwperiode
vanaf 1960 t/m 1970
In aanbouw
nee

Financieel

Servicekosten
2.5
Conditie servicekosten
per vierkante meter per jaar
BTW servicekosten
ja

Winkelruimte

Winkelruimte oppervlakte
195 m²
Winkelruimte verkoop vloeroppervlakte
90 m²
Winkelruimte units vanaf
195
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Utrechtsestraat 51 Amersfoort

naar Utrechtsestraat 51 Amersfoort
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object

De HITH methode

Elke vastgoedwens is uniek en daarom combineren wij tal van jaren ervaring steeds met een frisse blik en een grondige analyse. Wij zorgen ervoor dat u het gehele traject met een gerust gemoed kunt doorlopen, wetende dat u steeds de optimale oplossing voor uw situatie aangereikt krijgt.

Dat verloopt zo:

01 | Een goed gesprek

Kom koffie drinken! Want een goed gesprek is het halve werk. In een kosteloos kennismakingsgesprek bespreken we uw persoonlijke situatie, wensen en eisen. Daarna stellen we samen een concreet plan van aanpak op. Wij weten als geen ander hoe snel de vastgoedmarkt verandert. Laat geen kans schieten en klik hier om een (persoonlijke of video call) afspraak te maken bij een van onze adviseurs.

02 | Meteen duidelijkheid

Voor elke vastgoedvraag hebben wij een passende, gestructureerde aanpak in combinatie met een nauwgezette planning. Bij ons geen ingewikkelde prijsconstructies of verrassingen achteraf. Het kostenplaatje presenteren we u nog voor we van start gaan. Zo weet u meteen wat te verwachten. Duidelijkheid en eerlijkheid. Daar houden we van.

03 | Gefeliciteerd!

Gelukt! Wij vonden voor u het ideale pand of de juiste huurder/koper. Na een succesvolle onderhandeling is het tijd om te tekenen. Wij zorgen ervoor dat ook dit feestelijke moment goed verloopt. Handtekening gezet? Tijd om te proosten!

Funda in Business
NVM
VastgoedCert
NRVT
Erkend leerbedrijf